Архів / Archive

Головна » Статті » 2013_11_21-22_KamPodilsk » Секція_2_2013_11_21-22

УПРАВЛІНСЬКА ЗВІТНІСТЬ М'ЯСОПЕРЕРОБНОГО ПІДПРИЄМСТВА
Борковська Валентина
доцент
Подільський державний аграрно-технічний університет
м. Кам'янець-Подільський
 
УПРАВЛІНСЬКА ЗВІТНІСТЬ М'ЯСОПЕРЕРОБНОГО ПІДПРИЄМСТВА
 
За останні роки в Україні більшість підприємств стратегічного напряму діяльності, в тому числі й м'ясопереробні, працювали збитково, тому припинили свою діяльність або зменшили обсяги виробництва. Як правило, це супроводжувалось збільшенням собівартості продукції в розрізі виробничих підрозділів та асортиментних груп.
За результатами дослідження встановлено, що з метою оперативного впливу на поточні витрати виробництва, з одного боку, та визначення довгострокової стратегії роботи підприємства – з іншого, необхідно удосконалити внутрішньогосподарську звітність про витрати підприємства. 
Автором запропоновано систему рекомендованої управлінської звітності за видами звітних документів. Склад управлінської звітності відображено у таблиці 1.
Таблиця 1
Рекомендована управлінська звітність м'ясопереробного підприємства за видами звітних документів

 
          Перераховані документи деталізують інформацію фінансової звітності, зокрема Балансу (форма 1) та Звіту про фінансові результати (форма 2). Дві останні форми в окремих випадках доцільно віднести до рекомендованої управлінської звітності, інформація у яких буде формуватись на вимогу внутрішніх користувачів управлінського персоналу не тільки щоквартально, але і за будь-який інший вибірковий період  (місяць, 4 місяці тощо). Кожний із рекомендованих звітних документів управлінської звітності м'ясопереробного підприємства розкриває інформацію про витрати або в цілому по підприємству, або по підрозділу, асортиментній групі, виду продукції.
      Вважаємо, що застосування раціональної системи внутрішньогосподарської управлінської звітності на будь-якому підприємстві з урахуванням технологічних особливостей виробничих підрозділів підвищить ефективність обліку для потреб поточного і стратегічного управління  ресурсами.
Категорія: Секція_2_2013_11_21-22 | Додав: clubsophus (2013-11-20)
Переглядів: 744 | Рейтинг: 0.0/0
Переклад
Форма входу
Категорії розділу
Секція_1_2013_11_21-22
Секція_2_2013_11_21-22
Секція_3_2013_11_21-22
Секція_4_2013_11_21-22
Секція_5_2013_11_21-22
Секція_6_2013_11_21-22
Секція_7_2013_11_21-22
Пошук
Наше опитування
Яка наукова інформація Вас найбільше цікавить?
Всього відповідей: 651
Інтернет-ресурси
Підписатися через RSS2Email

Новини клубу SOPHUS



Наукові спільноти
Статистика
free counters

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0